OpenSprinkler Forums OpenSprinkler Unified Firmware disabled program gets executed

  • This topic has 2 replies, 3 voices, and was last updated 2 years ago by Ray.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #66131

    krimskrams
    Participant

    Hi, I have a OpenSprinkler running which works basically fine, however I have one minor issue: As I have a switch connected to OpenSprinkler (see my old post https://opensprinkler.com/forums/topic/master-valve-for-pump-start-relay-and-using-a-button-to-switch-pump/ ) I have defined program 1 but set it to disabled aka. not enabled, see attached screenshot for the program defintiion. It should only run if initiated manually through the switch.

    I now observed that this program gets executed (and shows up in the logs of OpenSprinkler) even though no-one used the switch.

    Any clue how what happens here and how I can prevent OpenSprinkler from exceuting the program?

    Thanks, krimskrams

    #70257

    starkeeper
    Participant

    Hi there,
    it seems that I have the same issue. Have you solved your problem? I’m using the OpenSprinklerPi which hardware are you using?

    regards

    #70275

    Ray
    Keymaster

    One thing to keep in mind: the switch, as in a sensor, should be connected between SN1 (or SN2) and GND, not VIN, or COM. This is explained in the OSPi user manual.
    https://openthings.freshdesk.com/support/solutions/articles/5000631606-user-manual-opensprinkler-pi-ospi-
    If the switch is connected incorrectly, it could be triggering the program to run unexpected.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

OpenSprinkler Forums OpenSprinkler Unified Firmware disabled program gets executed