OpenSprinkler Forums Hardware Questions OpenSprinkler Opensprinkler and lighting question

  • This topic has 2 replies, 3 voices, and was last updated 5 years ago by Ray.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #42046

    Sidey21
    Participant

    Hi, bit of a newbie to this stuff

    i just received my opensprinkler DC and have been having a bit of a play.

    i have a set of 12v dc LED outdoor lights. when i hook it up to the system 1 wire on come 1 wire on station 1. when i active the station it flashes and all lights come on but all but the last set go off straight away. the last set are very dim as well.

    any idea’s is what i am trying to do completely wrong lol , i am no electronics expert

    any help or guideance would be much apreciated

    #42068

    Samer
    Keymaster

    I’m not an expert either but is it possible too much current is being drawn. If you put less lights per station is it more stable?

    #42099

    Ray
    Keymaster

    You said ‘all lights come on but all but the last set go off straight away’ — I don’t quite understand this: what did you mean by ‘the last set’. Does the LEDs come in multiple sets, or did you mean the last one on the chain? I think you probably want to check the current requirement of these LED lights — OpenSprinkler DC can only handle 1 to 2 amps per station. If the LED current exceeds the amount, it won’t be able to supply the current required.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

OpenSprinkler Forums Hardware Questions OpenSprinkler Opensprinkler and lighting question